topreklame-nyheder-image

 

topreklame-nyheder

topreklame-restpartier-image

 

topreklame-restpartier

topreklame-kontakt-image

 

topreklame-bestilling

Marche

Oldtidens romere var vilde med vin fra Picenum, som Marche hed dengang, og forsteninger viser, at der har været vinproduktion her siden jernalderen. Om det var etruskerne eller picenerne, der startede, er forskerne uenige om, men man kan i det mindste dokumentere den vilde vinstok, "Vitis Vinifera Silvestris", helt tilbage til omkring 700-tallet.

Navnet Marche (Le Marche er flertalsformen af det 'markgrevskab' på italiensk) hentyder til tiden, hvor området var styret af germanerne og hvor det bestod af mange mindre markgrevskaber (mark: germansk ord for grænse).

I dag er Marche mest besøgt for sine dejlige sandstrande, men det er ikke svært at finde andre gode grunde til et besøg. Foruden at være et vidunderligt, fredfyldt sted, placeret imellem Appenninerne i vest og Adriaterhavet i øst, vil man nemlig også opdage et smukt bakket landskab med små, muromkransede middelalderbyer, slotte og klostre placeret på hver bakketop.

Det var især hvidvinen Verdicchio, der med sin grønne amforaformede flaske for et par årtier siden satte Marche på vinkortet. Denne oftest meget lette hvidvin blev tidligere nærmest betragtet som en italiensk souvenir, men det er der nu lavet om på.

Ud med amforaflasker og ind med kontrol med høsttider og vinifikation. Resultatet er en nuanceret og interessant vin. Andre hvidvine er på vej, bl.a. den interessante og "genopstandne" Pecorino, som har et interessant og temmelig usædvanligt lagringspotentiale.

Tidligere dominerede hvidvinene totalt, men indenfor de seneste år er der kommet mere balance i regnskabet. De kendteste rødvine udgøres af Montepulciano-typen Cònero DOCG og den Sangiovese-baserede Rosso Piceno DOC, men der findes også IGT rødvinen Marche Rosso, som fra visse producenter kan være en overvældende oplevelse med sine 13,5% alkohol.

Marche tæller 17 DOC(G) zoner og én IGT-zone.

Offida er en lille by beliggende i den sydligere del af Marche vest for kystbyen San Benedetto del Tronto. Byen har også altid været kendt for sin vinproduktion, og det er ikke tilfældigt, at den regionale vinmesse for regionen Marche netop foregår her.

Indtil 2001 var Offida underlagt den store appellation Rosso Piceno DOC, men den negative konsekvens var desværre, at Offidas vine druknede i mængden og dermed forblev anonyme.

Redningen kom i 2001, da Offida fik sin egen DOC, og producenterne dermed endelig fik mulighed for at fremhæve distriktets vine, helt særlige personlighed og strukturelle karakteristika.

Og vi finder nogle specielle vine i Offida, f.eks. den elegante hvidvin Passerina og dybe, hvide Pecorino samt rødvinen Offida Rosso, der er en interessant blanding af Montepulciano og Cabernet Sauvignon.

I modsætning til andre DOC-zoner i Italien, er Offida opdelt i forskellige produktionsområder afhængig af vintype: Offida Pecorino og Offida Passerina produceres i 22 kommuner, mens Offida Rosso kun produceres i 17 kommuner. Distriktets Vin Santo fremstilles udelukkende i kommunerne Offida og Ripatransone.

Især hvidvinen Offida Pecorino er interessant, og den erfarne vinproducent, Guido Cocci Grifoni, som desværre sov alt for tidligt ind i døden i sommeren 2010, har ikke alene gjort et stort arbejde for dels at få Pecorino-druen gravet frem af glemslen, men også dokumenteret dens historiske oprindelse i Marche.

 

Marche landskab 3.3 
 Flotte vinmarker

Marche landskab 1.1 Landskabsbilleder fra Marche

Marche landskab 2.2

Rosso Picenos vinmarker ligger primært på de øverste bakker med højder op til 700 meter over havets overflade.

Området er domineret af Monte Sibillini's bjergtoppe, og ifølge legenden blev området, som bjergene er opkaldt efter, profetinden Sibillas foretrukne. Hun havde dels fået udødelighedens gave fra guden Apollon samt den ikke helt uinteressante evne, at optræde forskellige steder på forskellige tidspunkter.

På druesiden handler det mest om de blå (eller røde) Montepulciano og Sangiovese-druer, og især skal fremhæves rødvinen Rosso Piceno Superiore, en cru-vin, der produceres i et begrænset område i provinsen Ascoli Piceno.

Marche landskab 4.4

  marche stor  Marche lille

 

falerio

Falerio D.O.P

Cantina Offida
Det første man tænker på, når navnet Pecorino nævnes, er en romersk ost, men i Offida er det navnet på en drue med stort potentiale.

Offida Falerio D.O.P er en stilfuld, strågul hvidvin med grønne reflekser. Duften er karakteristisk og indbydende og smagen dyb, typisk og karakteristisk for druen.

Hoveddruen er som angivet Pecorino (85-100%) og regulativet tillader op til 15% lokale ikke-aromatiske grønne druer.

Pecorino levede i mange år i total glemsel, men et utrætteligt dokumentations- og udviklingsarbejde har betydet, at man nu dels kan fastslå, at druen har sin oprindelse i Marche, dels at der er tale om en drue med et kæmpe potentiale.Pecorino, Passerina, Trebbiano

Serveres bedst ved 12°C.

ikon-hvidvin
 
65,00 kr
pr. flaske
 
55,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 12,5 ikon-holdbarhed 3-4 år ikon-smag Frisk,
aromatisk
ikon-drue

Pecorino,
Passerina,
Trebbiano

ikon-til-sommerikon-til-festikon-til-fiskikon-til-afkoelesikon-til-barbecue
pecorino

Pecorino DOCG

Cantina Offida
Det første man tænker på, når navnet Pecorino nævnes, er en romersk ost, men i Offida er det navnet på en drue med stort potentiale.

Offida Pecorino DOCG er en stilfuld, strågul hvidvin med grønne reflekser. Duften er karakteristisk og indbydende og smagen dyb, typisk og karakteristisk for druen.

Hoveddruen er som angivet Pecorino (85-100%) og regulativet tillader op til 15% lokale ikke-aromatiske grønne druer. Denne vin her er 100% på Pecorino.

Pecorino levede i mange år i total glemsel, men et utrætteligt dokumentations- og udviklingsarbejde har betydet, at man nu dels kan fastslå, at druen har sin oprindelse i Marche, dels at der er tale om en drue med et kæmpe potentiale. Pecorino, Passerina, Trebbiano

Serveres bedst ved 12°C.

ikon-hvidvin
 
85,00 kr
pr. flaske
 
70,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 3-4 år ikon-smag Frugtagtig,
stilfuld
ikon-drue

Pecorino

ikon-til-sommerikon-til-fiskikon-til-afkoelesikon-til-madvinikon-til-barbecue
montanaro

Il Montanaro

Cantina Offida
Det første man tænker på, når navnet Pecorino nævnes, er en romersk ost, men i Offida er det navnet på en drue med stort potentiale.

Offida Il Montanaro er en stilfuld, strågul hvidvin med grønne reflekser. Duften er karakteristisk og indbydende og smagen dyb, typisk og karakteristisk for druen.

Hoveddruen er 100% Pecorino men regulativet tillader op til 15% lokale ikke-aromatiske grønne druer.
Pecorino levede i mange år i total glemsel, men et utrætteligt dokumentations- og udviklingsarbejde har betydet, at man nu dels kan fastslå, at druen har sin oprindelse i Marche, dels at der er tale om en drue med et kæmpe potentiale.

Offida Pecorino udmærker sig ved en, for hvidvine, helt usædvanlig holdbarhed. Således er der eksempler på vertikalsmagninger af 19 år gamle vine, hvor de ældste blot adskilte sig fra nyere årgange i farve og fylde, men var fuldt drikkeklare.

En perfekt ledsager til grillet eller stegt skaldyr.

Serveres bedst ved 10°C.

ikon-hvidvin
 
125,00 kr
pr. flaske
 
100,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13 ikon-holdbarhed 4-6 år ikon-smag Intens
fyldig
frugtagtig
ikon-drue

Pecorino

ikon-til-sommerikon-til-fiskikon-til-afkoelesikon-til-madvinikon-til-barbecue
rosso piceno

Rosso Picino D.O.P

Cantina Offida
Offida Rosso Picino er en frisk og frugtagtig rødvin lavet på druerne Montepulciano (50%) samt Sangiovese (50%)

Offida Rosso Picino D.O.P er rubinrød med tendens til granatrød. Den er indbydende med en yderst kompleks og let æterisk bouquet og den er velsmagende, harmonisk, typisk og karakteristisk for druerne.

Obligatorisk lagring er 2 år, hvoraf mindst 6 måneder skal være på træfade. Endelig skal vinen raffineres yderligere med 6 måneders lagring på flasken, hvorefter den kommer til salg.

Offida Rosso drikkes ung.

Serveres bedst ved 16-18°C.

ikon-roedvin
 
70,00 kr
pr. flaske
 
60,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13 ikon-holdbarhed 3-4 år ikon-smag Frugtagtig
frisk
ikon-drue

Montepulciano,
Sangiovese

ikon-til-pizzaikon-til-madvinikon-til-barbecue
RPS

Rosso Picino D.O.P Superiore

Cantina Offida
Offida Rosso Picino D.O.P Superiore er en kraftfuld og lovende rødvin lavet på druerne Montepulciano (70%) samt Sangiovese (30%)

Vinen er mere intens rubinrød med tendens til granatrød med alderen. I næsen er der sort frugt og krydderier, Smagen er rig og kompleks, hvor frugt og ege toner er perfekt afbalanceret. De ældre Montepulciano vinstokke gennemsyrer vinen med en følelse af overflod og dybde. Fin længde i eftersmagen.

Serveres bedst ved 16-18°C.

ikon-roedvin
 
82,50 kr
pr. flaske
 
70,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 4-6 år ikon-smag Frugtagtig
frisk
ikon-drue

Montepulciano,
Sangiovese

ikon-til-festikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
il-podesta-2

Il Podesta

Cantina Offida
Offida Il Podestaer en kraftfuld og lovende rødvin lavet på druerne Montepulciano (70%) samt Sangiovese (30%)

Denne vin er lavet på Cantina Offidas bedste druer som er omhyggeligt udvalgt fra deres bedste marker. Vinen er en klassisk Rosso Piceno Superiore som repræsenterer vinområdets bedste egenskaber. Der er noter af blåbær og vild timian og strukturerede tanniner. Umiskendelig maritim karakter (Offida ligger mindre end 30 minutter fra Adriaterhavet).
Vinen har lagret 25 månerder på fad.

Dette er en vin af området par- excellence .

Serveres bedst ved 17-18°C.

ikon-roedvin
 
120,00 kr
pr. flaske
 
100,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14,5 ikon-holdbarhed 6-8 år ikon-smag Fyldig,
kraftig
ikon-drue

Montepulciano,
Sangiovese

ikon-til-staerkikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Serpente Aure

Serpente Aureo

Cantina Offida
Serpente Aureo er en kraftfuld og lovende rødvin lavet på druerne Montepulciano (70%) samt Cabernet Sauvignon (30%)

Opkaldt efter en lille smuk teater i Offida, dette er Cantina Offida highend vin, med hjælp fra Cabernet Sauvignon tilføjes mere krop, struktur og balance til frugtrige stil der er Montepulcianos kendetegn. Denne blanding bliver yderligere forstærket fra 36 måneder i franske træ barriques og Tonneaux . Alt dette giver en kraftig smag som er rig på tørret frugt, krydderier og røget smag med en vidunderlige længde. 

Dette er en vin af området par- excellence .

Serveres bedst ved 17-18°C.

ikon-roedvin
 
150,00 kr
pr. flaske
 
120,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 15 ikon-holdbarhed 6-8 år ikon-smag Fyldig,
kraftig
ikon-drue

Montepulciano,
Cabernet Sauvignon

ikon-til-staerkikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Lacrima

Lacrima di Morro D'alba Doc

Cantina Offida
Lacrima er en sjælden rødvins drue der kun er hjemmehørende i regionen Marche. I dag dyrkes sorten rimeligt bredt i Marche, selv om det på ingen måde kommer tæt på at nærme ​​regionens berømte Verdicchio druesort.

Ordet Lacrima betyder dråbeformet på italiensk, og er formentlig en henvisning til det faktum, at bærrenes tynde skind har en tendens til at spække dryppe safter ned på ydersiden af klassen. Lacrima betyder også "rive" på italiensk.

Lacrima kan lide solrige steder, hvor den kan udvikle sin aromatisk intensitet og samtidig bevare sin syrlighed, som hjælper med at afbalancere vinen. På grund af den tynde skal giver det bløde tanniner og medium farvet. Barriques anvendes sjældent, men nogle producenter tørrer druerne på stråmåtter hvorved der opnås en sødlig dybt farvet vin. 

Lacrima vine er aromatiske, i næsen intense blomster og krydrede dufte med en frisk bær-dominerede smag i ganen. Lacrima har lav garvesyre og anses normalt bedst til at drikke unge.

Serveres bedst ved 17-18°C.

ikon-roedvin
 
75,00 kr
pr. flaske
 
60,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 12,5 ikon-holdbarhed 3-4 år ikon-smag Fyldig, frisk ikon-drue

Lacrima

ikon-til-pizzaikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue