topreklame-nyheder-image

 

topreklame-nyheder

topreklame-restpartier-image

 

topreklame-restpartier

topreklame-kontakt-image

 

topreklame-bestilling

Castille-León

Castille-León

Castille-León er uden tvivl et af de mest interessante områder i øjeblikket, hvad angår spansk vin. Ribero del Duero har igennem mange år været kendt for flotte, men også kraftige vine anført af især Vega Sicilia - en af de absolut bedste og dyreste vine i Spanien. Men senere også af danske Peter Sisseck og hans Pingus. I de seneste år er især de andre områder begyndt at røre på sig og især områder som Toro og Bierzo er ved at slå sig fast på den internationale vinscene med flotte og kraftige vine.

DO Bierzo

DO Bierzo er så langt væk fra de andre DO'er i Castilla-León, at der ikke på nogen måde er lighedspunkter. På grænsen til Galien og helt oppe ved vinområdet Valdeorras ligger Bierzo. Området er barsk og omgivet af bjerge og befolkningstætheden er meget lav. Men ikke desto mindre produceres der her nogle fremragende vine. Bjergene samler skyerne, og man får megen nedbør - lige så meget som i Bordeaux - siger de lokale. Derfor er alkoholprocenten knap så høj som i vinene længere sydpå. Man kan generelt sige, at de mere ligner de lette vine fra Galicien, men det er bare en anden stil.

Man arbejder med nogle spændende druer som er lidt anderledes end det, vi kender fra andre steder. Det skyldes den helt specielle Mencía, en drue som er tæt beslægtet med Cabernet Sauvignon. Der er ingen tvivl om at den har et kæmpe potentiale, og at vi snart vil møde flere eksempler på det. Mencía blandes med Garnacha for at give styrke og farve.

Vinmarkerne ligger langs floden Sil typisk i 500-600 meters højde oppe af bjergene. Hovedruen er Mencia og udgør omkring 2/3 af al vin i området. Vinene er kraftige og rustikke, hvis de skal sammenlignes med Italienske vine befinder de sig smagsmæssigt et sted mellem Barolo og Barbera.minis 2

minis

minis 1


Bodegas Estefania, S.L.

En moderne vingård, med en begrænset produktion med fokus på topkvalitetsvine. Bodegas Estefanía ejer en 9-hektar vinmark 'Pago de la Florida' med vinstokke der er over 80 år gamle og yder under 2 kg druer per plante. I alt ejer de 32 ha. De køber også druer fra andre marker og kontrollerer selv kvaliteten løbende. Bodegas Estefanía er af Food & Wine Magazine blevet kåret som en af "20 Best New Wineries in the world" i oktober 2004.

Vingårde: 55 Område: Province León Vinareal: 3,969 ha Produktion: 10.934 (i 1000) Max produktion pr. ha i hl: 84 Blev DO i: 1989

BierzoBierzo region