topreklame-nyheder-image

 

topreklame-nyheder

topreklame-restpartier-image

 

topreklame-restpartier

topreklame-kontakt-image

 

topreklame-bestilling

Murcia

Levanten

I Spaniens sydøstlige hjørne, Levanten, dvs. provinserne Valencia og Murcia, ligger nogle vindistrikter, der ikke er særligt kendte, men som ikke desto mindre leverer en masse vin.

DO Jumilla er et fladt højland, der brydes af stejle bjergkæder. Vin er sammen med oliven og mandler den eneste afgrøde, som kan tåle de store temperatursvingninger, man oplever hvert år.

Det er et distrikt med mange ambitioner, og man har for længst vist, at man har noget at have disse ambitioner i. Det er en lille by, Jumilla, på grænsen mellem Murcia og Castilla-La Mancha, som har givet navn til distriktet. Det er sandet jord, og derfor undgik man vinlusen, da den hærgede for hundrede år siden. (Der er ikke sprækker i sand, og derfor har vinlusen svært ved at komme ned til rodsystemet). Alicante har altid været en vigtig by for udskibning af vin til tørstige europæere. Ofte blev de mørke og alkoholrige vine blandet med mere solfattige vine nordpå.

Men for 25 år siden fandt den alligevel vej, og en total nyplantning med resistent rodmateriale var nødvendig. Det var en passende anledning til at bryde med fortiden. Også nede i kældrene, hvor man ryddede alt det gamle ud og installerede den nyeste teknik.

Man fastholdt Monastrell som den blå drue, fremtiden skulle bygges på. En klog disposition, for det er virkelig en drue, som gør sig godt her. Vinene på 100% Monastrell druer har vist sit fine lagringspotentiale.

Druer

minis 1

 

        spanien murcia

          Murcia

 

   egobodegas

 

  Lavia

 

 

Sierra Salinas

        Bodegas
   Sierra Salinas

Vinen går til de mange, der søger solen og varmen i feriebyerne langs Middelhavets Costa Blanca – i Alicante, Benidorm, Playa San Juan osv. – og den går til alverdens supermarkeder.

Levantens store kooperativer og vinfirmaer kan nemlig levere vin i de store mængder, og de kan oven i købet tilpasse vinens smag efter kundernes ønsker. Kvaliteten er upåklagelig, vinene er vellagrede og priserne i bund.

Der er dog også producenter, som ikke bare sender korrekte massevine af sted i tankvogne, men som sætter et personligt fingeraftryk på vinene og selv tapper dem.

De findes rundt omkring i de små distrikter Utiel-Requena, Yecla og Jumilla. Som regel laver de deres vine på druerne Monastrell, Garnacha og Tempranillo.

Monastrell er oprindeligt fra Spanien, men er nu vokset meget i Frankrig, hvor det er kendt som Mourvedre, og i Australien og Californien, hvor det kaldes Mataro (dog ikke så meget som tidligere - Mourvedre lyder bedre). Dens høje tanniner førte franskmændene til at døbe det, "Etrangle-Chien '- hundens strangler. Som en sort er det tørke-tolerante, sen modning og vægelsindet. Ublandede eksempler er sjældne udenfor Spanien.

Ego Bodegas
Ego bodegas ligger nogle kilometer væk fra det historiske centrum af Jumilla. Vinmageren er Antonio Arraez, en af hovedaktørerne bag den kvalitetsrevolution, som finder sted i de østspanske vindistrikter i disse år. Ego bodegas har 25 hektar vinmarker; med røde sorter som Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot samt den indfødte sort Monastrell som der er store forventninger til de kommende år.

Bodegas Sierra Salinas
Bodegas Sierra Salinas hører også blandt områdets mest succesrige vingårde. De har flere vine, som Parker har giver mere end 90 points, og det betragtes som særligt ærefuldt på de kanter. Vinmarkerne ligger i 400-500 højde. Det giver en passende nattekølighed i et område der ellers er kendt for 300 solskinsdage om året. Der kunstvandes ikke, og vinstokkene må klare sig med de 150 mm der er gennemsnittet for året.

Bodegas Lavia
Molino y Lagares blev grundlagt i 2003 men nu bruges navnet Bodegas Lavia.

Bodegas Lavia er en lille vingård der ligger i Venta del Pino i et smuk landskab og vinmarkerne ved siden af. Der er to vinmarker hvoraf den der ligger lige ved siden af er beplantet med 30 år gamle vinstokke. Lidt derfra i området Pasico Malo ligger den anden vinmark som er beplantet med 40 år gamle vinstokke.

Jordbunden i vinmarkerne er primært ler, grus og småsten. Så jorden er fattigt på næring og vinstokkene skal dybt ned for at finde vand. Vinmarkerne ligger i en højde på 800 meter over havets overflade. Middelhavsklimaet og bjergene påvirker vindyrkningen og giver optimale betingelser for vinproduktionen. Vintrene er kølige, ikke så meget nedbør, sommeren er varme men har kølige nætter så der er store temperatur udsving i døgnet.

Bodegas Lavia består af en gruppe af vinelskere der kender potentialet i at lave vin fra Bullas i provisen Murcia. Hovedformålet er at lave vine i den høje ende af kvalitetsskalaen fra egne vinmarker. Den høje vinkvalitet bliver opnået med fokus på både miljø og respekten for den lange vintradition der er i Bullas.

Vinene giver i sit udtryk påmindelser om jordforhold, vejret og selvfølgelig også Monastrell druerne der bliver brugt til vinene.

Der bruges små rustfri tanke på mellem 5.000 og 10.000 kg til gæring. Vinen lagre på franske egetræsfade i forskellige størrelser. Egetræsfadene kommer fra forskellige producenter men altid blandt de bedste.

 

infinito

Infinito

Ego Bodegas - Murcia - Levanten
Vinen er lavet på druerne Monastrell 60% og Petit Verdot 40%
og lagret på barriques i højst 18 måneder

Intens mørk kirsebærrød farve med lilla kanter. Duften er kraftfuld, meget intens og frisk.
Smagen er i første omgang tanninrig med elegante noter af modne røde frugter, næsten marmelade, på et tidspunkt et strejf af lakrids som bliver munden. Meget kraftig vin med laaang eftersmag.

Gilbert&Gaillard - Gold Medal 90/100
91 points - Guia Penin

ikon-roedvin
 
220,00 kr
pr. flaske
 
160,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 15 ikon-holdbarhed 10 år ikon-smag Kraftig
rødvin
ikon-drue

Monastrell
Petit Verdot

ikon-til-dekanteringikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Mo

Bodegas Salinas

Mo- Murcia - Levanten

I denne vin er der 85% Monastrell fra gamle vinstokke, hvor udbyttet er meget lavt. Koncentratet er til gengæld stort. Der fyldes op med 10% Cabernet Sauvignon og 5% Garnacha Tintorera. Har lagret 4 måneder på franske egetræsfade.

Monastrell modner typisk først i september til hen i oktober. Farven er flot med intens kirsebærrød farve og dybde. Duften har friske røde frugter i bouqueten med et touch af krydderier. Smagen er tør og fyldig med silkebløde røde frugter, velstruktureret med lidt sort peber og ristet kaffe i baggrunden. Lækre velintegrede tanniner og god balance mellem syre og sødme.

 

Ekstra Bladet: 5 stjerner ★★★★★ : "Fra Alicante i det østlige Spanien. Intense sorte bær i duften og en yderst saftig vin meget frugtdrevet med varme krydderier og strejf vanilje. Flot hverdagsvin som fungerer..."

Decanter: "Crafted by the Sierra Salinas winery which largely specialises in indigenous grape varieties, this is mostly Monastrell with some Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) and a splash of Cabernet Sauvignon. It's spicy, light, juicy and with upfront primary fruit, delivering a refreshing glass of red."
Antal Point: 90 p

Robert Parker: 90 p

GUÍAPENÍN "Colour: bright cherry. Nose: ripe fruit, sweet spices, creamy oak, expressive, balsamic herbs. Palate: flavourful, fruity, toasty, round tannins."
Antal Point: 91 p

ikon-roedvin
 
99,00 kr
pr. flaske
 
60,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 4 år ikon-smag Frugtrig tør
rødvin
ikon-drue

Monastrell
Cabernet Sauvignon
Garnache Tintorera

ikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Lavia 10

Bodegas Lavia

Lavia- Murcia - Levanten

Lagret 12 måneder på fransk barrique. I denne vin er der 70% Monastrell (Mourvèdre) og 30% Syrah. Denne druesammensætning giver en interessant og anderledes vin. Monastrell giver smag af modne røde bær og jorden den er dyrket i, hvor Syrah her bidrager med hvid peber og lidt power. Vinen har en silkeblød finish. I næsen en sprød frisk rød frugt fra kirsebær, blomme, brombær. God syre der løfter vin i slutningen af ​​munden, ledsaget af silkebløde og modne, krydrede tanniner.

Robert Parker: 
Antal Point: 89 p

GUÍAPENÍN
Antal Point: 93 p

ikon-roedvin
 
109,00 kr
pr. flaske
 
70,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14,5 ikon-holdbarhed 6 år ikon-smag Kraftig
rødvin
ikon-drue

Monastrell
Syrah

ikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Lavia

Bodegas Lavia

Lavia Paso Malo- Murcia - Levanten

Lagret 15 måneder på fransk barrique og efterfølgende 24 mdr. på flaske. I denne vin er det 100% Monastrell druer som er 40 år. Farven er smuk kirsebærrød farve med violet nuancer og fremragende dybde.
Aromaer i næsen mødes af røde og sorte bær (Brombær, Blommer og Kirsebær). Der er også krydderier som laurbær.
I munden er vinen silkeagtig, moden med krydrede tanniner med en blanding af røde og sorte frugter.

Robert Parker: 
Antal Point: 92 p

GUÍAPENÍN
Antal Point: 93 p

ikon-roedvin
 
249,00 kr
pr. flaske
 
200,00 kr
pr. fl. v3/ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 15 ikon-holdbarhed 8 år ikon-smag Frugtring, kraftig
rødvin
ikon-drue

Monastrell

ikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue