topreklame-nyheder-image

 

topreklame-nyheder

topreklame-restpartier-image

 

topreklame-restpartier

topreklame-kontakt-image

 

topreklame-bestilling

Sicilien

Sicilien er den største italienske ø, adskilt fra kontinentet af Messinastrædet og omgivet af Det Ioniske hav, Det Tyrrhenske Hav og Middelhavet.

Sicilien udgør én af Syditaliens perler, og øen kan udforskes og opleves på mange måder – der er noget for enhver smag, fra natur over historie til lokale traditioner. Naturen synes at have udstyret Sicilien med alle sine vidundere: bjerge, høje og frem for alt Middelhavet, med sine utrolige farver, sit krystalklare vand og de skønne havbunde, der på ingen som helst måde er andre have underlegne. Her byder Middelhavet, med sine mange små øer spredt langs Siciliens kyst, på unikke og intense landskaber, dufte og smagen af uforurenet natur.


Italiens sydligste region er en mastodont hvad angår vinproduktion. Efter regionen Apulien kommer Sicilien ind på en suveræn andenplads hvad angår produceret mængde vin. Kigger man efter i statistikkerne vil man ironisk nok kunne konstatere at det er selvsamme region, som internt konsumerer mindst vin modsætning til mange af Italiens øvrige regioner har Siciliens vine haft ry for at være lidt grove i stilen og mangle noget raffinement. Det er først i de senere år, at denne opfattelse er blevet ændret i takt med sicilianernes øgede fokus på kvalitet. Der hersker nemlig ikke tvivl om, at Sicilien besidder et enormt potentiale, og at vi kommer til at se langt mere til øens fortræffeligheder i den kommende tid. Set historisk har Siciliens vinmæssige kompetence også haft vægten på søde vine. I første omgang har Marsala-vinene været dominerende og senere er også de Moscato- og Malvasia-baserede vine kommet godt med. I dag er det de tørre vine, som har den primære interesse - især de røde af slagsen. Mange af de hvide vine mangler identitet og har vanskeligt ved at konkurrere med produkterne fra Norditalien.
Alt andet lige indebærer de klimatiske forhold nordpå da også en medfødt fordel qua de køligere temperaturer (hvilket er meget afgørende for at bevare flest mulige aroma- og smagsstoffer i druerne).

Geografisk er middelhavets største ø ganske karakteristisk. Det trekantede sicilien har trods sin store overflade på næsten 26.000 kvadratkilometer, kun relativt få deciderede vindyrkningsområder. Disse er lokaliseret i hvert deres hjørne og har hver især deres karakteristiske kendetegn. Man vil derfor typisk opdele Sicilien i tre overordnede områder, nemlig den nordøstlige del, den sydøstlige del samt den vestlige zone. Herudover er den sydlige ø Pantelleria en af regionens bedste leverandører af søde og rige Moscato-vine på trods af den nære beliggenhed til Afrika (kun 70 kilometer). Nu uddøde vulkaner har skabt en slags stenvæg langs sydkysten af Pantelleria, som er medvirkende til at tage toppen af de ekstremt varme luftstrømme fra Sahara.

Ud over Appenninernes dominans langs den nordøstlige del af regionen, har Sicilien og naboøerne Lipari og Vulcano tre aktive vulkaner, hvoraf Etna er den mest kendte. Alle vulkanområderne er gode vindyrkningsområder grundet bl.a. et meget højt indhold af potassium. Kun 15% af Siciliens overflade ligger under 100 meters højde, så lige bortset fra de allerhøjeste tinder er en utrolig stor del af øens overflade ideel til vindyrkning. Man må derfor også forvente, at de i dag opdyrkede zoner vil blive udvidet i løbet af de kommende årtier.!

Sicilien 1
 Vinhuset Regaleali

Sicilien 4
 Landskabsbillede på Sicilien

Etna i baggrunden
 Vinmarker på Etna skråningen

Sicilien 2
 Regaleali vinmarker

  sicila stor  Sicila lille

 

Bellussa-2

Contrade Bellusa - SYDITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE KILLER!

Sicilien
Contrade Bellusa dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice dal i en højde på 350-500 meter over havet, her giver høje dagtemperaturer og kølige nætter både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt på vinstokkene, 'appassimento-metoden'. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, i retning af en god Valpolicella Ripasso.

Solmoden koncentreret vin med en del rest sødme.
En del af druerne er tørret ind på vinstokkene inden de er høstet.
Blommer, sorte kirsebær, tobak, mørk chokolade og lang frugtig eftersmag.
Den kan med stor velbehag nydes til de voldsommere stege eller gryderetter, men den kan også tåle at blive henlagt adskillige år.

ANMELDELSER
TEST i Finansbureauet:
Et brag af en syditaliener med kokos og røg i næsen og tæt sødmefuld mund med lang finish og noter af kirsebær, marcipan og enebær pakket ind i bløde tanniner. Super køb.


5 stjerner. "Contrade Bellusa'' Nero d'Avola er testet sammen med 32 andre vine herfra og kom ud med 5 stjerner og BEDSTE KØB af samtlige.
Til prisen får man meget for pengene."
- Ekstrabladet

5 stjerner VinAvisen
"En flot og koncentreret rødvin med duft af friske krydderurter og en stor og bred smag med blå druer og blommer og et strejf af rosmarin. Plask den over i en karaffel et par timer før servering"

GULD medalje Decanter, World Wine

ikon-roedvin
 
105,00 kr
pr. flaske
 
80,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag

Frugtrig
rødvin

ikon-drue Nero d'Avola ikon-til-festikon-til-afkoelesikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Lamuri

Nero d'Avola - Lamuri

Regaleali - Sicilien
Nero d'Avola fra Sallier de la Tour er produceret med stor lidenskab, hvor høstudbyttet for den enkelte vinstok reduceres for større koncentration i duft og smag. Vinen lagrer 12 måneder i barriques, og efterfølgende på ståltanke gør det muligt at bebeholde de friske og frugtagtige noter af en ung vin.
Farven er intens rubin rød med en duft af røde bær, blomme, kirsebær og vanilje. Smagen er tør med velafbalancerede tanniner, velstruktureret.

ikon-roedvin
 
130,00 kr
pr. flaske
 
110,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Nero d'Avola ikon-til-dekanteringikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Perricone

Perricone

Regaleali - Sicilien
Den fremragende lokale Sicilianske druesort Perricone er kendt for sine kraftfulde, dybrøde og bløde vine. Oftest er Perricone en hjælpedrue der primært giver farve og tanniner da den indeholder store mængder tanniner, hvorfor der sjælden laves vin alene på den
Tasca's Perricone har en intenst frugtagtig duft og en koncentreret smag som er tør, harmonisk og let tannisk med en flot struktur. En flot vin til klassisk Siciliansk køkken med f.eks. svinekød, lam eller farsruller. Bør dekanteres en time eller to i en karaffel. Er en decideret madvin.
Serveres bedst ved 18-20 grader

ikon-roedvin
 
130,00 kr
pr. flaske
 
110,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Perricone ikon-til-dekanteringikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Regaleali - Cygnus

Cygnus

Regaleali - Sicilien
En vin lavet på 60% Nero d'Avola og 40% Cabernet Sauvignon lagret 14 måneder i 225l franske Barriques, 30% nye og 70% brugte, herefter på flaske i 4 måneder før frigivelse.
Velduftende og -smagende vin med slank krop og god harmoni. Fremstillet af Nero d'Avola og Cabernet Sauvignon lagret i franske barriques fade på 225 liter i ca. 14 måneder. Flot, ædel og vinøs duft me letkrydret smag og velafstemt fad. Vinen har de sidste mange år høstet meget fine anmeldelser

ikon-roedvin
 
165,00 kr
pr. flaske
 
130,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14 ikon-holdbarhed 8 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Nero d'Avola
Cabernet Sauvignon
ikon-til-dekanteringikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Regaleali Rosso del Conte

Rosso del Conte

Regaleali - Sicilien
Mod slutningen af 60'erne besluttede grev Giuseppe at lave en særlig reserve af Regaleali Rosso som hurtigt vandt stor succes og fortsat høster rosende anmeldelser fra bla. Gambero Rosso og Robert Parker. Vinen er en blanding af ældre Nero d'Avola druer, Perricone og andre røde druer som opfylder DOC reglerne for området. Toppen af vine som Tascas vinhus Regaleali kan frembringe.
Duften er mørk og vinøs med antydning af støvet eg krydret med et strejf af mørk chokolade. Frugten har fuldstændig absorberet egefadet så tanninerne er blevet bløde og runde, vinen er stilfuld og i meget god balance og med dejlig friskhed. Kan nemt ligges hen i 10år+

ikon-roedvin
 
325,00 kr
pr. flaske
 
275,00 kr
pr. fl. v/2+ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14 ikon-holdbarhed 10 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Nero d'Avola
Cabernet Sauvignon
ikon-til-dekanteringikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Rosso del Conte

Reserva del Conte 2010

Regaleali - Sicilien

Stjernen af Sicilien er denne 2010 Sicilia Contea di Sclafani Riserva del Conte Tenuta Regaleali.
Vinen repræsenterer en særlig erindringsvin der hylder en 40 års fødselsdag for denne blanding af Perricone (67%) og Nero d'Avola (33%) . Vinen lagres i kastanje tønder i 26 måneder og der er kun blevet produceret 7964 flasker. 
Intens aroma af krydderier, lakrids og en let frugtet finish, Vinen har stor elegance med en god friskhed og blød frugt, velafbancerede tanniner og en lang kompleks eftersmag.
Lagret 26 måneder på barriques. Kan nemt hen ligges i 10år+

Robert Parker: 96 point

Duemilavini: 5 druer klaser

Gambero Rosso: 3 glas

''Dette er en vin med fantastisk skønhed og balance. Den siger meget om det store potentiale for siciliansk vin, og jeg ser frem til at smage denne særlige blanding, om den fortsætter sin lovende udvikling på flaske. Smagte den nu, den giver saftig mørk frugt med eksotisk krydderi, sort oliven, lakrids og grillet urt. Tanninerne er glatte og godt integreret i vinens tykke konsistens" - Robert Parker

"En smuk rød med hindbær og blåbær aroma og smag. Fuld krop, fine tanniner og en frisk finish. Så afbalanceret og smukt" - James Suckling

 

ikon-roedvin
 
550,00 kr
pr. flaske
 
450,00 kr
pr. fl. v/2+ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14 ikon-holdbarhed 10 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Perricone 67%
Nero d'Avola 33%
ikon-til-dekanteringikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Regaleali - Tascante

Tascante - Nerello Mascalese

Regaleali - Sicilien
Nerello Mascalese er en mørklødet druesort som primært vokser på den nordøstlige del af Sicilien, nærmere bestemt fra vinområdet DOC Etna. Jordbunden er meget rig på mineraler og drænet optimalt så rødderne går dybt ned for at finde vand i de hede sommer måneder.
I 1800-tallet var Etna et betydeligt vinområde. Der er stadig præphylloxeravinstokke og det er fra disse at man nu oplever spændende vine som sammenlignes med Barolo og Bourgogne Grand Cru. Druen omtales ofte sammen med sin fætter Nerello Cappuccio, og deler mange af de samme træk, såsom højere end gennemsnittet syre og tanniner samt jordet nuancer. Nerello Mascalese er den mest plantede af de to.
Den har bitterhed som kirsebærsten men er samtidig forfriskende og elegant, vinen har næsten ikke skindkontakt som giver en elegant mineralsk duft af kirsebær og violer. En flot struktureret vin med god længde og stor karakter og kompleksitet som Etnas vulkanske jordbund bibringer.

ikon-roedvin
 
250,00 kr
pr. flaske
 
200,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 10 år ikon-smag Tør rødvin ikon-drue Nerello
Mascalese
ikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Regaleali - Catarratto

Catarratto Antisa

Regaleali - Sicilien
Forestil stilheden i sicilianske landskab, når solen er endnu ikke stået op og naturen langsomt er ved at vågne op. Antisa er dette, fyldt med forventning, fremtid, drømme og håb. Antisa er Regalealis ældste Catarratto drue, typisk for Sicilien, men nu mindre og mindre kendt.
Hos Regaleali dyrkes Catarratto i de høje bakker. Duft af grapefrugt men også fersken og papaja i de varmeste år. God syre. Regaleali forsøger ikke at bruge svovlholdige tilsætningsstoffer til klaring af vinen for at hjælpe dem, der er intolerante over for svovl.
Antisa er dagen af i morgen, som vi begynder at leve i dag.

ikon-hvidvin
 
125,00 kr
pr. flaske
 
100,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 4 år ikon-smag Frugtrig
hvidvin
ikon-drue Catarratto ikon-til-afkoelesikon-til-fiskikon-til-madvinikon-til-barbecue
 Regaleali - Grillo

Grillo, Cavello delle Fate

Regaleali - Sicilien
Denne Grillo vin stammer fra en meget gammel historisk vinmark nær Trapani som tidligere dannede grundlag for den søde Marsala.
Nu er det en koncentreret, sofistikeret udtryk for Grillo. En skøn vin med en god frugtrig duft af frugt, citrus og blomsteragtige noter typisk for Middelhavet. Smagen er frisk og vedholdende. Helt lys i farven.
Ideel som aperitif, retter af skaldyr og grillet fisk og hvidt kød.

ikon-hvidvin
 
125,00 kr
pr. flaske
 
100,00 kr
pr. fl. v/3 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 12,5 ikon-holdbarhed 4 år ikon-smag Frugtrig
hvidvin
ikon-drue Grillo ikon-til-afkoelesikon-til-fiskikon-til-madvinikon-til-barbecue