Sicilien |
||
Sicilien er den største italienske ø, adskilt fra kontinentet af Messinastrædet og omgivet af Det Ioniske hav, Det Tyrrhenske Hav og Middelhavet. Sicilien udgør én af Syditaliens perler, og øen kan udforskes og opleves på mange måder – der er noget for enhver smag, fra natur over historie til lokale traditioner. Naturen synes at have udstyret Sicilien med alle sine vidundere: bjerge, høje og frem for alt Middelhavet, med sine utrolige farver, sit krystalklare vand og de skønne havbunde, der på ingen som helst måde er andre have underlegne. Her byder Middelhavet, med sine mange små øer spredt langs Siciliens kyst, på unikke og intense landskaber, dufte og smagen af uforurenet natur.
|
TAIF - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Det er længe siden jeg har smagt så gode hvidvinde fra det sydlige Italien. Gyldent med grønlig skær i farven. Duften er intenst, kraftig og aromatisk frisk med fersken og mandarin. Smagen er kraftig og frugtagtigt med velafbalanceret syre og mineralitet. Der er lang skøn eftersmag, meget harmonisk hvidvin som er i 'balance' hvor alle komponenterne hænger sammen. Fremragende til forretter basseret på fisk og skaldyr samt ikke mindst hvidt kød men kan også bare nydes på terrassen. Anbefalet serveringstemperatur 10 grader |
|
75 cl | 13,5 | 4 år |
Frugtrig, aromatisk, mineralitet |
Zibbibo |
Kiké - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Det er længe siden jeg har smagt så gode hvidvinde fra det sydlige Italien. FINA beskriver denne vin som en af deres eksklusive hvidvine. Traminer Aromatico er en forholdsvis ny hvidvinsdrue på Sicilien hvor den stortrives i den vestlige del af øen hvor den laver store vine, ikke mindst denne her. Lys gylden i farven med en god frugtagtig duft med en strejf af pære. Smagen er velafstemt med god balance mellem syre og mineralitet som holder sig længe i eftersmagen som slutter af i en elegant finish. Fremragende som apertif. Matcher godt til fisk og skaldyr, sushi og hvidt kød. Anbefalet serveringstemperatur 10 grader |
|
75 cl | 13,5 | 4 år |
Frugtrig, tør, mineralitet |
Tramier Aromatico |
Vola Vola - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Det er længe siden jeg har smagt så gode hvidvinde fra det sydlige Italien. FINA beskriver denne vin som en af deres eksklusive hvidvine. Viognier er en forholdsvis ny hvidvinsdrue i Italien hvor den på Siciliens vestkyst stortrives og laver flotte vine. Lys gylden skær i farven. Eksotisk bouquet med hint af citrus, smagen er tør med aromatiske urter og en god mineralitet. Lang og elegant finish. Fremragende som apertif. Matcher godt til fisk og skaldyr, sushi og hvidt kød. Anbefalet serveringstemperatur 10grader |
|
75 cl | 13,5 | 4 år |
Frugtrig, tør, mineralitet |
Viognier |
Contrade Bellusa - SYDITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE KILLER! Sicilien Solmoden koncentreret vin med en del rest sødme. ANMELDELSER
★★★★★ 5 stjerner VinAvisen GULD medalje Decanter, World Wine |
|
75 cl | 14 | 5 år |
Frugtrig |
Nero d'Avola |
Perricone - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. Fina Vina er et nyt vinhus som prøver at udtrykke den unikke karakteristiske Sicilianske terroir. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Perricone er kun lagret på ståltank for at bibeholde druens frugtrige smag. Dens farve er intens rubinrød med violette nuancer. Kompleks smag af tørrede blommer, kirsebær, solbær og hindbær i god kombination med lette tanniner. Generelt er Perricone druen god til stort set alt mad, men en Siciliansk pizza ville nok være det perfekte match. Anbefalet serveringstemperatur 16-18 grader |
|
75 cl | 13,5 | 5 år |
Frugtrig |
Perricone |
Syrah - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. Fina Vina er et nyt vinhus som prøver at udtrykke den unikke karakteristiske Sicilianske terroir. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Vinen har lagret 12 måneder på barriques. Dens farve er en af dens vigtigste dyder, intens tyk rød farve med violette nuancer. Smagen er struktureret med noter af brombær, kryderier og sort peber. Tanninerne er bløde og softe og vil med tiden blive endnu mildere. Generelt er Syrah god til stort set alt mad, også ældre oste. Anbefalet serveringstemperatur 16-18 grader |
|
75 cl | 14 | 7 år |
Tør |
Syrah |
Bausa - Nero d'Avola - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. Fina Vina er et nyt vinhus som prøver at udtrykke den unikke karakteristiske Sicilianske terroir. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Nero d'Avola (Calabrese) er en indfødt druesort på Sicilien. Tidligere blev det brugt til basale vine, men siden slutningen af 70'erne begyndte vinproducenterne at studere denne drue og eksperimentere med den. I dag vurderes det for at være prinsen af sicilianske vine. Bausa er lagret 18 måneder på tonneaux, har en intens rubinrød farve, tyk og strålende. Bouqueten viniøs og intens med indtryk af blommer, kirsebær, krydderier og nellike. I finishen er der hint om tobak. Generelt er Nero d'Avola druen god til stort set alt mad, herunder også oste. Anbefalet serveringstemperatur 16-18 grader |
|
75 cl | 14 | 8 år |
Blide |
Nero d'Avola |
Caro Maestro - Terra Sicilliane IGP FINA VINI - Sicilien Huset FINA VINI hører til på den vestlige del af Sicilien, nærmere bestemt tæt på Marsala. Fina Vina er et nyt vinhus som prøver at udtrykke den unikke karakteristiske Sicilianske terroir. En af teknikkerne til at FINI VINI kan holde den friske smag og mineralitet er ved at bruge tøris umiddelbart efter plukning for at nedsætte oxidationen og det kan bestemt smages. Caro Maestro er husets topvin der er lagret 24 måneder på barriques. Duften er meget fyldig med tydeligt præg af solbær. Smagen er kraftigt og fyldig men alligevel dejlig afbalanceret i munden. Lang eftersmag med tydelig præg af tanninerne som sidder i gummerne. En gemmevin. Caro Maestro er god til kraftig mad og allerbedst en god Steak. Bør dekanteres Anbefalet serveringstemperatur 16-18 grader |
|
75 cl | 14 | 10 år |
Medium |
Cabernet Sauvignon |
Nero d'Avola - Lamuri Regaleali - Sicilien |
|
75 cl | 13,5 | 5 år | Tør rødvin | Nero d'Avola |
Cygnus Regaleali - Sicilien |
|
75 cl | 14 | 8 år | Tør rødvin | Nero d'Avola Cabernet Sauvignon |
Rosso del Conte Regaleali - Sicilien |
|
75 cl | 14 | 10 år | Tør rødvin | Nero d'Avola Cabernet Sauvignon |
Reserva del Conte 2010 Regaleali - Sicilien Stjernen af Sicilien er denne 2010 Sicilia Contea di Sclafani Riserva del Conte Tenuta Regaleali. Robert Parker: 96 point Duemilavini: 5 druer klaser Gambero Rosso: 3 glas ''Dette er en vin med fantastisk skønhed og balance. Den siger meget om det store potentiale for siciliansk vin, og jeg ser frem til at smage denne særlige blanding, om den fortsætter sin lovende udvikling på flaske. Smagte den nu, den giver saftig mørk frugt med eksotisk krydderi, sort oliven, lakrids og grillet urt. Tanninerne er glatte og godt integreret i vinens tykke konsistens" - Robert Parker "En smuk rød med hindbær og blåbær aroma og smag. Fuld krop, fine tanniner og en frisk finish. Så afbalanceret og smukt" - James Suckling
|
|
75 cl | 14 | 10 år | Tør rødvin | Perricone 67% Nero d'Avola 33% |
Tascante - Nerello Mascalese Regaleali - Sicilien |
|
75 cl | 13,5 | 10 år | Tør rødvin | Nerello Mascalese |