topreklame-nyheder-image

 

topreklame-nyheder

topreklame-restpartier-image

 

topreklame-restpartier

topreklame-kontakt-image

 

topreklame-bestilling

Pier Palo Antolini - Valpolicella

Antolini er en lille vinproducent i hjertet af Valpolicella som jeg besøgte første gang for snart 10 år siden.
Det er 2 brødre som driver vinfarmen i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.
De bruger gamle traditioner krydret med nye teknikker, og resultat er enestående, spændende vine som slet slet ikke får nok opmærksomhed.

Antolini laver vine som ligger sig højt på ranglisten når vinsmagere fra hele verden gang på gang tester vine i vinsmagninger, deler ud af point og medaljer.
Når man ser omfanget af omhu og opmærksomhed fra Pier Paolo, han er i øvrigt uddannet økolog, og er man slet ikke i tvivl om at han er i et med det jord han dyrker på.

Området er ca. på 7.5 hektar, og ligger knap 300 m oh. Der er en enestående forskel i temperaturen mellem dag og nat, som frembringer en fantastisk aromatisk duft, hvilket er med til at give lige netop deres vin denne enestående smag.

Kærligheden til vinstokken, og de gamle traditioner, har gjort at økologi skal være fremtiden. Der bliver ikke brugt sprøjtemidler på vinstokkene, Antolini har valgt 100 % ikke at bruge nogen form for sprøjtning.

Antolini brødrene taler om vinstokke som børn, der skal løftes forsigtigt. De ved at vin starter i vingården med hver drue som skal være oprigtige før de er gode, og hvor de samler erfaringen fra deres forfædres traditioner, og teknologi fra den nuværende generation.

LS5
imagesXJZ7BSIA
untitled

Vinene er helt speciele og høster rigtig mange anmelderoser. Det her er vinen når du have kvalitet og ikke kvantitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget som helst. Lige fra de plejer vinstokken, til den bliver håndhøstet, og forsigtigt lagt i gamle trækasser med tæpper i bunden så druerne ikke bliver ødelagt, til de bliver lagt til tørring til amaronerne. Her er i sandhed tale om 2 brødre som har en stor kærlighed og respekt for det at lave vin.

        LS2   LS1   LS3

CORVINA comp

Corvina Veronese 2015

Antolini
Corvina Veronese druerne håndhøstes mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober og en del af dem tørrer for at opnå den fremtidige behagelig rundhed i vinen.
Corvina Veronese lagres på egetræsfade i 12 måneder derefter på flaske i 6 måneder.

Corvina Veronese har en dyb rød farve, en karakteristisk aroma med en stærk, men elegant smag. Alkohol 14% vol. Den går godt til mad generelt, oste eller bare en vin man nyder i festlig samvær. Et oplagt valg som festvin.
Serveres bedst ved 18°C.

Udsolgtikon-roedvin
 
100,00 kr
pr. flaske
 
75,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag Kraftig ikon-drue Corvina ikon-til-festikon-til-egetraeikon-til-ostikon-til-madvinikon-til-barbecue
VALPOLICELLA RIPASSO comp

Valpolicella Ripasso

Antolini
Ripasso Valpolicella vin er gæret en ekstra gang på bærmen af Amaronekvaset. Dermed får Valpolicella en dyb rød farve, fyldig smag og sit eget særpræg. Denne "lillebror" af Amarone er virkelig værd at prøve.
Som Antolini's Amarone vine er denne Ripasso også en vin med stor koncentration, samtidig har vinen også sin elegance. Druerne er de helt klassiske, Corvina, Corvione og Rondinella. Druerne høstes i slut september start oktober, hvor de presses. I februar blandes mosten med druerne/skallerne fra husets enestående Recioto som medvirker til en vis sødme i smagen.
Før vinen er blevet tappet på flaske lagrer en del af den på Barriques og en del på tanke i 12 mdr.
Serveres ved 18-20 grader.

Udsolgtikon-roedvin
 
130,00 kr
pr. flaske
 
110,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14,5 ikon-holdbarhed 6 år ikon-smag Kraftig ikon-drue Corvina
Corvione
Rondinella
ikon-til-dekanteringikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
Superiore 2

Valpolicella Classico Superiore - Persegá

Antolini
Valpolicella Classico Superiore er lavet med 20% af de druer, der er kort tørrede indtil slutningen af november. De resterende 80% er almindeligt gæret.

Gæringen tager 7 dage i rustfri ståltanke med kontrolleret temperatur.
Vinen er modnet 12 måneder delvis på egetræfade og dels i rustfrit stål tanke. Efter 18 måneder tappes den på flaske.

Vinen præsenteres som en rubinrød vin, intens og kompleks med en begyndelse små røde frugter bla. hindbær og vilde kirsebær, det udvikler sig til krydret søde noter af vanilje og nelliker. 

En varm og fyldig vin med en god krop og velafbalancerede tanniner.
Ideel vin til de fleste varme retter såsom kød sauce, lasagne, stege, grillet kød, vildt m.m..
Skal serveres ved 18 ° C.

ikon-roedvin
 
125,00 kr
pr. flaske
 
100,00 kr
pr. fl. v/6 flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 6 år ikon-smag Medium kraftig ikon-drue Corvina, Corvione
Rondinella
ikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
THEOBROMA comp

Rosso Veronese, Theobroma

Antolini
Antolini huset er ikke bange for at prøve nye ting af. Som her, hvor Pier har lavet en ny unik vin med Cabernet Sauvignon, Corvina, Croatina og Rondinella. Dette har andre også forsøgt med større eller mindre succes. Denne kombination her er en succes. Druerne høstes i de 2 første uger i oktober, derefter tørres druerne til langt ind i december hvorefter de blidt presses.

Vinen har desuden lagret i 12 mdr. på små barriques og store fade og efterfølgende 6 mdr. på flaske før frigivelse.
Theobrama er i sin smag og stil helt klart a' la Amarone, dvs. fyldig og kraftig iøvrigt i en sådan grad at mange Amaroner vil have svært ved at følge med.
En meget elegant vin. Topkoncentration.

ikon-roedvin
 
180,00 kr
pr. flaske
 
150,00 kr
pr. fl. v/2+ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 14,5 ikon-holdbarhed 6 år ikon-smag Kraftig ikon-drue Corvina
Corvione
Rondinella
ikon-til-dekanteringikon-til-ostikon-til-egetraeikon-til-madvinikon-til-barbecue
AMARONE DELLA VALPOLICELLA Moropio comp

Amarone Della Valpolicella Classico, Moropio

Antolini
Denne vin er produceret på en række druer af Corvina, Corvinone og Rondinella, samt en lille del Molinara. Druerne kommer fra vinmarker nomineret "Moròpio", beliggende 350m over havet mod syd-sydøst og har et areal på omkring 2,2 ha. Jorden er leret og god til at holde på fugtigheden i selv de tørreste år for de 30-40 gamle vinstokke. 

Høsten foregår 100% manuelt når druerne har nået den korrekte modning og kan sikre en passende alkoholisk niveau, som er omkring omkring slutningen af september, først på dette tidspunkt kan de bedste druer sorteres og derefter ligges i små kasser af træ og / eller plast, hvor de vil forblive indtil slutningen af januar. 

Herefter presses druerne blidt og den opnåede vinmasse gæres langsomt i store barrique for en periode på omkring ca. 30 dage. Vinen kommer herefter 24 måneder på små Barriques hvoraf nogle er af kirsebærtræ og efterfølgende 6 måneder på flaske før frigivelse.

Farven er rubinrød med dufte af skovfrugter og sorte kirsebær med en tør og fløjlsblød og harmonisk aroma. Morópio er perfekt tunge stege og krydrede oste eller bare som meditationsvin. En stor klassisk amaronevin fra området.

ikon-roedvin
 
295,00 kr
pr. flaske
 
225,00 kr
pr. fl. v/3+ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 16 ikon-holdbarhed 8 år ikon-smag Kraftig ikon-drue

Corvina
Corvione
Rondinella

ikon-til-dekanteringikon-til-ostikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvin
AMARONE DELLA VALPOLICELLA Ca Coato comp

Amarone Della Valpolicella Classico, CaCoato

Antolini
I 2000 køber Pier Paolo og Stefano i CaCoato området 3 hektar jord nær byen Negrar, jorden var hovedsagelig uopdyrket og den lille mængde af overlevende vinstokke blev forsømt. Med hårdt arbejde omstrukturerede den gamle "marogne" -de tørre vægge- i overensstemmelse med den gamle traditionelle konstruktion, som foreskriver ikke brug af cement, så til plantede de nye markerne med typiske sorter i området, hvilket betyder Corvina, Corvinone og Rondinella.

Jorden er hovedsagelig lerholdigt med kalksten med en fin syd/øst eksponering, og ligger mellem 170 og 220m over havet og er uden vandingsanlæg.

Deres enkeltmarks Amarone CaCoato er husets topvin og laves kun i de bedste år. Her bliver der kælet for druerne og der spares ikke på noget. Efter presning og gæring lagres vinen nu i 24 mdr. på fad, blandt andet en del på fade af kirsebærtræ. Efterfølgende 6mdr. på flaske.

Dette er opskriften på en klasse Amarone med 17 % alkohol! - og en smag der bare bliver ved...
Den er perfekt tunge stege og krydrede oste eller bare som meditationsvin.

ikon-roedvin

 
350,00 kr
pr. flaske
 
300,00 kr
pr. fl. v/2+ flasker 
ikon-indhold 75 cl ikon-procent 17 ikon-holdbarhed 12 år ikon-smag Meget
Kraftig
ikon-drue Corvina
Corvione
Rondinella
ikon-til-dekanteringikon-til-ostikon-til-lagringspotikon-til-egetraeikon-til-madvin
RECIOTO comp

Recioto Della Valpolicella Classico 

Antolini
Som Amaronen er denne også lavet på tørrede druer, men med denne herlige dessertvin stopper man gæringen så den beholder et højt indhold af restsukker.

Parfumeret intens bouquet med toner af kirsebær, solbær, kanel, peber og nelliker.
En meget sød harmonisk smag, ikke overdrevent, smagsmæssigt frisk og meget frugtagtig.

En perfekt ledsager til chokoladekage eller risalamande med kirsebærsovs

Alkohol 13,5%

0,5 liters flaske

Udsolgtikon-roedvin
 
175,00 kr
pr. flaske
 
150,00 kr
pr. fl. v/2 flasker 
ikon-indhold 50 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag Klassisk
Sødlig
ikon-drue Corvina, Corvione
Rondinella
ikon-til-afkoelesikon-til-soedikon-til-dessertikon-til-afkoeles
Elisium 3 

Bianco Dolce Elisium

Antolini

Vinmarkerne ligger i Valpolicella Classico området, nærmere bestemt i dalen Marano i en perfekt højde fra 250 til 350 meter. Plantning af vinstokkene skete i perioden 1970-1980 så de i dag yder maks.
Som med Antolinis øvrige vine bruges et absolut minimum af pesticider, ingen kunstvanding og gødning.

Druer til "Elisium" er kun håndplukket hvis det er en god årgang. Klaserne er nøje udvalgte, håndplukkes og udgør maksimum 40-50% af vinmarkens samlede produktion, druerne placeres i trækasser hvor de tørrer i 100 dage, hvilket betyder et tab på 30-40% i vægt. I januar presses vinen.

Efterfølgende lagring på stålfade i 12 måneder og 3-6 måneder på flaske før frigivelse.

Den årlige produktion er kun 300-400 flasker hvis den laves.

Farven er gylden med rav refleksioner. Flot duft der er intens med noter af blomster, tørrede frugter som mandler og en antydning af abrikos,
honning og vanille.
Smagen er frugtagtig og sødmefuld, harmonisk med en varm og fyldig struktureret strejf af syrlighed for en afbalanceret smag. 

En perfekt ledsager til sødere desserter, is, oste m.m. eller blot til at nye en sommeraften på terassen. Prøv den evt til tiramisu også.

Nydes bedst ikke over 16 grader

Alkohol 13,5%

0,5 liters flaske

ikon-nyhedikon-dessertvin
 
175,00 kr
pr. flaske
 
150,00 kr
pr. fl. v/2 flasker 
ikon-indhold 50 cl ikon-procent 13,5 ikon-holdbarhed 5 år ikon-smag Klassisk
sødlig
ikon-drue

Trebbiano
Garganega

ikon-til-festikon-til-soedikon-til-dessertikon-til-afkoeles